Cultuur & Uitgaan

Winnaars Beste Groninger Film 2023 bekend

De winnaars van de Beste Groninger Film zijn bekend. Zaterdagavond werd in Forum Groningen bekend gemaakt dat Oog om Oog de beste fictiefilm van Groningen van 2023 is. De beste non-fictiefilm is Het leven is niet kort genoeg.


Leestijd: 1 minuut

Er waren winnaars in vier categorieën: Opdrachtfilm, Non-fictiefilm, Fictiefilm en OOG TV Talent Award. De winnende films in alle categorieën zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en de connectie met de provincie Groningen. 

De prijs voor de beste opdrachtfilm is Blackbriar – My Soul’s Demise. Deze film sleepte ook de publieksprijs in de wacht. De winnaar van de OOG TV Talent Award (voor jonge filmmakers tussen de 16 en 24 jaar) is Walk like a Duck

De winnende makers in de categorie Opdrachtfilm, Non-fictiefilm en Fictiefilm kregen elk een cheque voor € 1.000,- huurtegoed bij Bear Cinema Rentals. De winnaar van de OOG TV Talent Award ontving € 500,-. 

De winnende films zijn op zaterdag 30 maart nog een keer op het grote doek te zien in Forum Groningen in de Groningse Nieuwe. Tickets zijn nog beschikbaar. 
Kijk voor alle info op: forum.nl/BGF

Beste Groninger Film is een initiatief van Forum Groningen in samenwerking met OOG TV, Groninger Archieven en Bear Cinema Rentals.