uitgaan

07 dec 2017, 09:09

Wildvang in CBK: kunst, literatuur, muziek en eten

Wildvang in CBK: kunst, literatuur, muziek en eten

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in Groningen staat aankomende zaterdag in het teken van Wildvang. Een jaarlijks event dat de spotlights richt op Groningse talenten, met een programma boordevol beeldende kunst, literatuur, muziek en eten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de line-up staan diverse kunstenaars, veejays, deejays en de stadsdichter. Er zijn in samenwerking met Minerva Academie voor Popcultuur performances van Tero, Sfeerwolf, Anne Fie Salverda, Beeldpuree en Lilian Zielstra.

Tijdens Wildvang maakt wethouder Paul de Rook bekend welke twee talenten dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium winnen, een aanmoedigingsbeurs van 6.000 euro van de gemeente Groningen om nieuw werk mee te realiseren. De stipendiumwinnaars van vorig jaar, Dennis Molema en Bert Scholten presenteren hun werk.

De genomineerden zijn Kasper van Hoek en Nick ter Wal (literatuur) en voor beeldende kunst: Salim Bayri, Lotte Bosman, Koos Buist, Katie Corcoran, Kenna, Gijs Deddens en Willem Warrink. Tijdens Wildvang is er ook een tentoonstelling te bekijken met eerder werk van de genomineerden.