uitgaan

12 okt 2017, 09:09

Wetenschap staat centraal tijdens Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2017

Wetenschap staat centraal tijdens Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2017

Van 22 oktober tot en met 26 november vindt de 24e editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie plaats. Tijdens de manifestatie, die dit jaar de titel ‘NUCLEUS - de verbeelding van wetenschap’ heeft meegekregen, is op zeven locaties in Groningen, Eelde en Assen werk te zien van 74 fotografen uit 26 landen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De manifestie gaat dit jaar over wetenschap en de verbeelding ervan door autonome fotografen en kunstenaars. Steeds meer kunstenaars zetten, als reactie op maatschappelijke ontwikkelingen, de wetenschap in als hun onderzoeksveld en inspiratiebron.

 

In NUCLEUS vertellen de fotografen in zo’n 700 beelden hun verhalen over wetenschap en de verbeelding ervan. Het is de eerste keer dat Noorderlicht samenwerkt met KINK in Assen en Museum De Buitenplaats in Eelde.


 
Opening door Commissaris van de Koning
De manifestatie wordt op zaterdag 21 oktober in de Der Aa-kerk in Groningen om 16.00 uur geopend door Commissaris van de Koning René Paas. Govert Schilling, wetenschapsjournalist en publicist bij onder meer de Volkskrant en New Scientist, laat tijdens de opening zijn licht schijnen op de verbeelding van wetenschap.


Michael Najjar
Op zondag 22 oktober geeft de Duitse fotograaf Michael Najjar in de Noorderlicht Fotogalerie van 11 tot 12 uur een presentatie over zijn werk.

 

Voor meer informatie, kijk op www.noorderlicht.com.