uitgaan

06 jan 2017, 11:11

Wat is er dit weekend te doen in Groningen?

Wat is er dit weekend te doen in Groningen?

Het is weer bijna weekend! Wat er zoal te doen in Groningen? Een paar tips van de GIC!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Extra vermaak in winterse binnenstad
Het winkelend publiek in de binnenstad van Groningen wordt dit weekend getrakteerd op extra veel gezelligheid. Er is straattheater en muziek en zondag gaat en icecarver aan de slag op de Vismarkt. Hij maakt iconische ijssculpturen die symbool staan voor Groningen, zoals de Martinitoren.

Winterbiertocht
Op zaterdag 7 januari wordt in de Groningse binnenstad een Winterbiertocht georganiseerd. De tocht voert langs stad-Groningse cafés waar de deelnemers een bockbier uit de fles of van de tap geserveerd krijgen. Bij elk biertje wordt ook een typisch Gronings streekproduct geserveerd. Er doen zeven cafés mee.

www.bockbiertochtgroningen.nl

Reis!
Juist nu het vriest dat het kraakt, is het heerlijk om alvast uit te kijken naar een zomerse vakantie. Dit weekend vindt in MartiniPlaza de reisbeurs Reis! plaats. In de grootste vakantiewinkel van het Noorden vind je de beste ideeën voor je komende droomvakantie. Jaarlijks bezoeken zo’n 8.000 reislustige noorderlingen deze beurs. Eén van de hoogtepunten is op zondagmiddag de lezing van ‘3 op Reis’-presentator Chris Zegers. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Reis!.

www.reisevent.nl

Groot Winter Kerstcircus
Komend weekend is de laatste kans dat je kunt genieten van het Groot Winter Kerstcircus op het Suikerunie-terrein. Diverse internationale artiesten en vele dieren zorgen in een heerlijk verwarmde circustent voor een waar spektakel.

www.circus-renz-berlin.nl

Lezing Chris Zegers
Chris Zegers is presentator, acteur en muzikant en sinds 2001 één van de presentatoren van  het populaire tv-programma '3 op Reis'. Chris maakte zijn acteerdebuut met een rol in de VARA televisieserie 'Oppassen' en speelde daarna in tal van films en televisieseries. Op zondag 8 januari geeft Chris in MartiniPlaza een lezing over zijn grootste passie: reizen!

www.martiniplaza.nl

Woezel en Pip op de planken van MartiniPlaza
Woezel & Pip komen zaterdag met hun familievoorstelling ‘Op zoek naar Sloddervos!’ naar MartiniPlaza. Het verhaal is gebaseerd op de succesvolle bioscoopfilm die een gouden status heeft. Na afloop van de voorstelling kunnen de bezoekertjes in de foyer knuffelen met de levensgrote knuffels van Woezel & Pip.

www.martiniplaza.nl

Voor meer tips, kijk op toerisme.groningen.nl of uit.groningen.nl.

Please include this script tag somewhere on every page on which you would like to see the widget. IMPORTANT: Place it at the end of the page, just before the tag.