uitgaan

28 okt 2016, 10:10

Walk-In Concerts: live-optredens in 25 winkels

Walk-In Concerts: live-optredens in 25 winkels

Bezoekers van de binnenstad van Groningen worden volgende week zondag, 6 november, in 25 winkels gratis getrakteerd op live-muziek. Het gaat om de vierde editie van Walk-In Concerts.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Verspreid over 13 winkelstraten zijn tussen 13.00 en 17.00 uur 75 optredens van 27 verschillende acts te zien en te horen. Het gaat daarbij om jazz en klassiek maar ook blues/soul, pop en singer songwriters komen voorbij. En dat allemaal op bijzondere plekken: naast de kassa, bij de kleedruimten, in de etalage, bij de koffie corner of bij de wachtruimte.

Deelnemende winkels zijn onder andere de VVV, Boekhandel van der Velde, Ziengs (Grote Markt), stips (Poelestraat), Maxime en KokoToko (Oosterstraat), Plato, Trekpleister, Coffee Company en Brixx (Oude Ebbingestraat). Ook in winkels in de Waagstraat, Zwanestraat, Grote Kromme Elleboog, Vismarkt, A-kerkhof, Brugstraat, Oude Kijk in ‘t Jatstraat en Folkingestraat klinkt muziek.

Naast een muzikaal programma hebben de deelnemende winkels speciaal voor de Walk-in Concerts een (win)actie opgezet in de vorm van korting, een tegoedbon of een andere actie. Om meer te weten te komen over de acties, kunnen bezoekers de Facebookpagina van Walk-In Concerts liken.

De organisatie van Walk-In Concerts heeft per winkel bekeken welke band of act daar het beste past. In de Coffee Company en Plato komen drie verschillende acts voorbij: Stuart Mavis, The Overslept en J.R. Smith & The Meteorites. De drie formaties treden op in beide zaken.

Ook buiten, op straat, gaat Walk-In Concerts niet onopgemerkt voorbij. ‘Blaas of Glory’ trekt als mobiele act door de stad. Gewapend met sousafoon, sopraansax, lyra, bango, accordeon, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en veel meerstemmige zang, blaast deze marching band klassieke songs nieuw leven in.

En weer of geen weer: Steelband Panmagic brengt 6 november de zomer naar Groningen. Op het repertoire staat onder andere Pirates of the Caribean, Quando Quando Quando, La Cucaracha en Carneval de Paris. De optredens dtaatn gepland op de Grote Markt en op de Vismarkt.

Na het sluiten van de winkels om 17.00 uur gaat het feest onverminderd door in Stadscafé Pronk. Hier is van 17.00 tot 19.00 uur een gezellige after met de band Friends of Soul.

Voor meer informatie en het complete programma: www.walkinconcerts.nl. Het laatste nieuws is ook te volgen op facebook.com/walkinconcerts.

 

Download hier het blokkenschema voor de dag -> BLOKKENSCHEMA

 

 


-Fotograaf (c): René Keijzer