uitgaan

20 aug 2019, 09:09

WAD Live op première in Noorderzon

WAD Live op première in Noorderzon

Op Noorderzon in Groningen gaat komende zaterdag ‘WAD live’ in première. Hierin wordt de natuurfilm ‘WAD’ van Ruben Smit, die in 2018 verscheen in de bioscoop, vertoond onder begeleiding van het Noordpool Orkest en verteller Rob Buiter.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vijf jaar werk, driehonderd draaidagen en vijfhonderd uren filmmateriaal zitten er in WAD, overleven op de grens van water en land, de nieuwste film van Ruben Smit. De filmmaker vermaarde roem én een Gouden Kalf met kaskraker De Nieuwe Wildernis (2013). Zijn Waddenode WAD behaalde onlangs de status van Gouden Film met meer dan 120.000 bezoekers.

WAD Live is een muzikale filmhommage aan de ongerepte schoonheid van het enige Nederlandse natuurgebied dat behoort tot Unesco Werelderfgoed: het Wad. Het 42-koppige Noordpool Orkest speelt de door dirigent Reinout Douma bewerkte muziek van Martin Fondse.

Eigenlijk zou regisseur Ruben Smit de rol van verteller op zich nemen, maar hij is door ziekte verhinderd. Natuurjournalist en radiomaker Rob Buiter, onder andere bekend als verslaggever voor het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, neemt zijn rol over.