uitgaan

03 jun 2019, 19:07

Vrouwenkoor Amane Gaat Vreemd tijdens haar zomerconcert (6 juli)

Vrouwenkoor Amane Gaat Vreemd tijdens haar zomerconcert (6 juli)

Zaterdagmiddag 6 juli geeft a-capella-ensemble Amane een zomerconcert in De Engelstede in Groningen. Amane, onder leiding van Merel Heerink, bestaat uit 14 zangeressen. Voor een eenmalig avontuur zochten zij mannen met lef, om samen tot een muzikaal hoogtepunt te komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het concert omvat een mooi afwisselend programma van ingetogen tot zeer energieke nummers. De zangers putten uit een meerstemmig repertoire met folk, kleinkunst, eigentijdse nummers en bekende klassiekers; denk aan “Streets” van Kensington, “Comfortably Numb” van Pink Floyd en “Space Oddity” van David Bowie.

 

Over Amane:

 

Amane is een a-capella-ensemble uit de stad Groningen, bestaande uit veertien jonge enthousiaste vrouwen. Onder leiding van dirigente Merel Heerink zingt Amane eigentijdse popnummers, bekende motownklassiekers, folk en kleinkunst uit haar repertoire.

 

Denk aan Queen, Agnes Obel, Ede Staal of Jasperina de Jong. Van twee- tot zesstemmig, met regelmatig muziekstukken gearrangeerd door hun eigen dirigent. “Mooie samenzang. Mooi om naar te kijken. Vooral het Nederlandse repertoire raakt”, concludeerde de jury van het BALK Festival Noord 2018. In 2016 ging Amane op het Muziek en Zang Festival Schiermonnikoog met de vierde prijs naar huis, vanwege “de prachtige klank” en de “hele mooie sfeer”.

Datum: Zaterdag 6 juli 2019, 13:00 uur

Locatie: De Engelstede, Woldjerspoorweg 5, Groningen

Entree: 10 / 7,50 voorverkoop via amanezingt@gmail.com

 

 

Credit foto’s Amane:  Jistke Hof/Amane

Meer informatie:

Amane

Website: www.amanezingt.nl

Facebook: www.facebook.com/amanezingt

Audio: www.amanezingt.nl/luisteren/