uitgaan

25 okt 2017, 21:09

Voor het eerst ook avondloop bij jubilerende Plantsoenloop

Voor het eerst ook avondloop bij jubilerende Plantsoenloop

Rennen in een donker Noorderplantsoen in prachtige herfstsfeer: dat kan tijdens de zestigste editie van de Plantsoenloop. Volgens velen is dat de mooiste loop van het jaar, maar het is zeker de oudste. De Plantsoenloop, op zaterdag 4 november, kent diverse afstanden maar nu voor het eerst dus ook een ‘Plantsoenloop by Night’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Speciaal voor deze jubileumeditie is er een avondloop georganiseerd. Bij zowel deze avondloop als bij de andere categorieën staan inmiddels al flinke aantallen lopers op de startlijst. De ‘Plantsoenloop by Night’ is erg in trek en daar zijn nog minder dan 100 startplekken voor beschikbaar. Dus schrijf je nog snel in en beleef deze unieke ervaring door het donkere Noorderplantsoen.

 

Inschrijven kan nog voor alle afstanden via www.plantsoenloop.nl.

 

Bijeenkomst 60 jaar Plantsoenloop

 

Om het jubileum van de Plantsoenloop te vieren is er overdag een bijeenkomst voor onder meer oud-winnaars, de gemeente, organisatoren en andere betrokken. Hier zal er kort terug geblikt worden op de historie van het evenement en zal er aandacht geschonken worden aan enkele instanties, waaronder het Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis dat het goede doel van deze editie is.

 

Internationaal deelnemersveld

 

Na de 4 Mijl waren de leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK) Groningen zo enthousiast dat zij nu ook deelnemen aan de Plantsoenloop. Hun deelname wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van verzekeraar Univé. ‘Wij willen als verzekeraar midden in de samenleving staan en geven deze jongeren graag een steuntje in de rug door het beschikbaar stellen van startbewijzen. Bewegen is altijd goed en voor deze jongeren (12 - 18 jaar) een mooie kans om hun nieuwe stad beter te leren kennen’, aldus Rudolf Doornkamp van Univé Groningen.

 

De ISK leerlingen zijn 8 maanden tot anderhalf jaar in ons land en spreken al een aardig woordje Nederlands. “Ik ben kapot moe”, sprak de Syrische Ahmad na afloop van de 4 Mijl.

Op de ISK bereiden deze jonge nieuwkomers zich zo’n twee jaar voor op hun intrede in het regulier Nederlands onderwijs. Zij volgen per week 10 uur Nederlands als tweede taal (Nt2) en verder vakken als wiskunde en Engels.

 

Goede doel

 

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is dit jaar het goede doel van de Plantsoenloop. Deze stichting zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra's te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Middels de verkoop van EHBO koffertjes en pleisters, alsmede door de donaties van deelnemers hopen zij een mooi bedrag bijeen te brengen om een ziekenhuis meer als ‘thuis’ te laten voelen.