uitgaan

20 aug 2017, 11:11

Vliegende start Noorderzon

Vliegende start Noorderzon

Het culturele evenement Noorderzon heeft een vliegende start gemaakt. Vele duizenden mensen bezochten het festival in het Noorderplantsoen tijdens het eerste weekend. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bezoekers slenterden door het Noorderplantsoen om er te genieten van de sfeer, van exotische hapjes en uiteraard van het culturele programma. Noorderzon is traditioneel ook een mooi evenement om weer oude bekenden te ontmoeten nu de zomervakantie voor velen voorbij is.

Het was zaterdagavond fris, en er trokken kleine regenbuien over, maar dat deed geen afbreuk aan de sfeer. Op zondagmiddag brak een lekker zonnetje door. Overigens zijn er niet alleen voorstellingen bij kleine theatertjes in het Plantsoen, maar ook in andere zalen, zoals het Grand Theatre of de Lutherse kerk. Noorderzon gaat door tot en met 27 augustus.

'Noorderzon Performing Arts Festival Groningen' is een combinatie van een internationaal kunstenfestival met hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld, én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Het is een elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld. Dit jaar is het de 27ste editie. Het festival verwacht 50.000 kaartjes te kunnen verkopen.