Cultuur & Uitgaan

Venice Baroque Orchestra komt naar Groningen met imposant Händel-Vivaldi Concert in Oosterpoort

De Oosterpoort heeft het wereldberoemde barokorkest, Venice Baroque Orchestra, bereid gevonden om hun tournee uit te breiden met een concert in Groningen. Het orkest komt vrijdag 16 november naar Groningen, maar kaarten kunnen nu al worden gereserveerd.


Leestijd: 1 minuut

Het Venice Baroque Orchestra liet in 2003 in De Oosterpoort horen waarom het overal ter wereld omarmd wordt vanwege zijn interpretatie van het barokke repertoire. Dit jaar was het orkest winnaar van de Edison Klassiek 2007!
Dit keer brengt het ensemble samen met mezzosopraan Romina Basso Vivaldi en Händel tot leven. Vivaldi schreef zo’n veertig concerten voor strijkers en vele geliefde werken voor de menselijke stem. In de liefdevolle uitvoering van deze Italiaanse toppers zijn deze wat minder bekende werken van de barokmeester zeer de moeite waard, aldus HP/De Tijd: "Zo stralend hoor je Vivaldi zelden." En met Händel is dat eigenlijk niet anders.

Venice Baroque Orchestra * Andrea Marcon: dirigent * Romina Basso: mezzosopraan ** Programma: werken van Vivaldi en Händel .

Venice Baroque Orchestra
De Oosterpoort, Grote Zaal
vrijdag 16 november, 20.15 uur
1e rang € 28,50 / 2e rang € 26,00 / CJP/OV (t/m 25 jaar € 18,50