Cultuur & Uitgaan

Unieke muziektheaterproductie vanavond van start bij Blauwe Stad

In oost-Groningen nabij de Blauwe Stad begint vanavond een bijzondere voorstelling. Het betreft de start van een muziektheaterproductie die gepland staat voor mei 2008, maar waarvan vanavond al een eerste onderdeel is te zien.


Leestijd: 1 minuut

Aan de oevers van het Oldambtmeer maakt men zich op voor een bijzondere gebeurtenis: de langverwachte terugkeer van koning Occis…

Blauwestad en het Oldambt vormen in mei 2008 het decor van de spectaculaire muziektheaterproductie OCCIS. Het evenement bestaat uit de hoofdvoorstelling OCCIS en een aantal kleinere deelproducties.

Het thema van de productie is ‘maakbaarheid’. Het sluit aan bij de cultuurhistorie van het Oldambt en de thematiek van het boek De Graanrepubliek van Frank Westerman. Bij de productie zijn meer dan honderd amateurkunstenaars, scholieren en vrijwilligers uit Oost-Groningen betrokken.

Op vrijdag 9 november wordt op het strand bij de jachthaven van Midwolda de officiële aftrap van OCCIS gegeven.

Dit zal op passende wijze gebeuren op het strand én in het water. Het startschot wordt gegeven door Harm Evert Waalkens, Tweede Kamerlid en voorzitter van de Stichting Muziektheaterproductie Oost-Groningen.

OCCIS richt zich op een zo breed mogelijk publiek en wil de geschiedenis van Oost-Groningen, in het bijzonder die van het Oldambt, op aantrekkelijke wijze onder de aandacht brengen. De Stichting Muziektheaterproductie Oost-Groningen wil met dit project een positieve bijdrage leveren aan het (zelf)beeld van de regio. Om jongeren bij zowel de totstandkoming van een theaterproductie als de geschiedenis van hun eigen regio te betrekken wordt ook een scholenproject gelanceerd. Het gaat hierbij vooral om scholieren uit het (V)MBO-onderwijs in Oost-Groningen.