uitgaan

30 jan 2017, 20:08

24-uur dansen in Stad: 'uitputtingsdans’ NNT

24-uur dansen in Stad: 'uitputtingsdans’ NNT

Opnieuw komt het NNT met een ongekend evenement: een dansmarathon van maar liefst 24 uur. Komende donderdag en vrijdag is er een eerste oefening in uitputting voor de dansers. Stadjers kunnen zich dan al aansluiten, en urenlang onafgebroken meedansen. Wie het 24 uur lang volhoudt krijgt een gratis kaart voor de officiële première van de dansvoorstelling op 1 maart.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Guy Weizman is per 1 januari 2017 artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel (NNT) en presenteert op zaterdag 4 maart de première van Carrousel. Deze voorstelling over een uitputtende dansmarathon kan niet gemaakt worden zonder dat de 7 acteurs, 4 dansers en 6 musici zelf ervaren wat uitputting met hen doet. Iedereen is welkom om mee te doen op donderdag 2 en vrijdag 3 februari in De Machinefabriek. Voor de ervaring én het goede doel, want alle deelnemers laten zich sponsoren om geld op te halen voor het werk van Artsen Zonder Grenzen in Syrië.

Carrousel Danst Door, 24-uurs dansmarathon
De voorstelling Carrousel begint wanneer de danswedstrijd al 720 uur bezig is. Daarom starten cast & crew precies 720 uur voor de première een 24-uurs dansmarathon en iedereen mag meedoen! Deelnemers kunnen inhaken of afhaken wanneer ze willen, maar houd een deelnemer het 24 uur vol dan krijgt hij een premièrekaart voor Carrousel. Sta je stil of komen je knieën op de grond? Dan ben je af!

Tijdens de marathon zijn er diverse workshops en activiteiten in De Machinefabriek: morning yoga, miniconcerten, een theatrale inleiding op Carrousel, smartlappen zingen met Fabian ‘Hazes’ Jansen, kom super gezond ontbijten, of schuif aan bij het diner.

De cast & crew laten zich sponsoren en willen met deze uitdaging geld ophalen voor het werk van Artsen Zonder Grenzen in Syrië. Dus dans mee (en nog beter laat je ook sponsoren) voor de ervaring én het goede doel!

Start donderdag 2 februari 21.00 uur, einde: vrijdag 3 februari 21.00 uur
De Machinefabriek, Bloemstraat 38, Groningen

Carrousel, over eindeloze dansmarathons!
Het door Sydney Pollack verfilmde boek 'They Shoot Horses, Don't They?' is een belangrijke inspiratiebron voor Carrousel, een energieke voorstelling die bezoekers meesleept in een eindeloze en uitputtende dansmarathon.

Carrousel gaat op zaterdag 4 maart in première in de Stadsschouwburg Groningen
vrijdag 3 maart: try-out. Ook te zien in Groningen van 8 t/m 10 maart en van 5 /m 8 april.
Bij alle voorstellingen van Carrousel is boventiteling in het Engels.