uitgaan

09 feb 2018, 09:09

Tussenland: een meditatieve wandeling langs Groningen

Tussenland: een meditatieve wandeling langs Groningen

PeerGrouP Locatietheater organiseert deze voorjaarsvakantie ‘Tussenland’, een luisterwandeling langs de stadsrand van Groningen. In deze voorstelling leidt theatermaker Sijas de Groot de bezoeker door het grensgebied waar stad en land elkaar ontmoeten. In ruim anderhalf uur word je met een audiotour door de omgeving van Vinkhuizen, de Held en Gravenburg geleid. Tussenland is te beleven tussen 23 februari en 4 maart.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Door te luisteren naar gedachten en beschouwingen leer je als bezoeker op meditatieve manier het grensgebied te ervaren en vragen te stellen. Welke functie heeft het Tussenland? Hoe heeft de omgeving ons als mens gevormd? En welke invloed hebben veranderingen op onze herinneringen? Tussenland is een solitaire luisterwandeling waarin kennis van landschap en stedelijke omgevingen op poëtische wijze wordt verweven met persoonlijke ervaringen en spirituele inzichten.

Dit project is vertrokken vanaf Station Noord;, een samenwerking van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie Noordelijke provincies. Met gebundelde krachten geven we een sterke impuls aan de talentontwikkeling en het artistieke klimaat in het Noorden. Dat doen we door talenten kansen te bieden om hun artistieke dromen vorm te geven en ze daarin vanaf het begin te begeleiden.

Tussenland is een PeerGrouP-project in samenwerking met het Grand Theater, de Noorderlingen en Tryater.

Praktische informatie
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de PeerGrouP. Het ticket kun je inruilen voor een headset waarmee de wandeling kan worden gemaakt. Je gaat in je eentje op pad om zo het landschap het beste te ervaren. Volg de markering langs de weg en blijf op het verkeer letten!

De wandeltocht begint bij het kerkje van Leegkerk en eindigt bij Tuin in de Stad in Vinkhuizen. Je wordt na afloop terug naar Leegkerk gebracht. Hoewel je op goed begaanbare wegen loopt, zijn wandelschoenen aan te raden! Zorg dat je goed warm gekleed bent. Het kan wellicht koud zijn.

Startpunt: de kerk van Leegkerk aan de Leegeweg 38 in Groningen. Er is schuin tegenover de kerk een ruime parkeergelegenheid. De tocht eindigt bij Tuin in de Stad. Je wordt na afloop weer terug naar Leegkerk gebracht.