uitgaan

27 nov 2017, 10:10

Theaterfestival Jonge Harten opnieuw groot succes

Theaterfestival Jonge Harten opnieuw groot succes

De 20e editie van het theaterfestival Jonge Harten in Groningen was opnieuw een groot succes. Tussen 16 en 24 november wisten meer dan 10.000 bezoekers de theatervoorstellingen, workshops, cursussen en meetups te vinden.
 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het festival omvatte in negen dagen tijd meer dan 50 voorstellingen op diverse locaties in Groningen. Naast voorstellingen waren er ook workshops, blog- en fotocursussen, nagesprekken met Notenkrakers, een keuzespel, internationale meet-ups, een Jonge Harten beweging, een feministische bijeenkomst, een jazzz avond, Lars Doberman, een levendig festivalhart en twintig feestjes.

Het festival werd op 17 november geopend in het festivalhart aan de Oosterstraat 7a, compleet vormgegeven in Jonge Harten stijl en negen dagen het kloppende hart van het festival. Alle activiteiten in dit festivalhart hebben zo’n 1.500 bezoekers getrokken. 
 
De Jonge Harten container op de Vismarkt, waarin De Laatste Generatie uiting gaf aan 20 jaar 20 feestjes, heeft voor veel zichtbaarheid gezorgd. Voorbeelden hiervan waren het one minute publieksfeestje, het techniekfeestje als cadeau naar onze technici, de voorstelling Nomaden als cadeau naar ons publiek en de stoelendans, waarbij onder veel enthousiasme en op bijzondere wijze het stokje werd overgedragen aan de nieuwe directeur Marc Maris.
 
Naast het avondprogramma zijn ook dit jaar weer een paar duizend scholieren naar voorstellingen in Groningen, Veendam en Delfzijl gegaan. De helft combineert dit met het Hartenjagerstraject of een workshop en 80 procent doet een reflectieles na afloop. Nieuw dit jaar was de pilot van het Jonge Harten Atelier. Een nieuwe en intensievere vorm van voorbereiding voor leerlingen van middelbare scholen, waarbij de leerlingen in de voorbereiding zelf de vloer op gaan. In 2017 heeft dit Atelier zeven keer plaatsgevonden.