Cultuur & Uitgaan

Swingin’ Groningen start morgenavond: extra aandacht voor Nederlandse jazz. (Video-archief: Herman Brood)

Swingin’ Groningen gaat morgenavond van start! Het festival is op de Grote Markt en op veel andere plaatsen in de stad, en zorgt ongetwijfeld voor een gezellige sfeer in de binnenstad. Maar behalve gezelligheid biedt het festival uiteraard ook veel prachtige muziek, met dit jaar extra aandacht voor Nederlandse jazz-toppers. (Archief-video: Herman Brood op Swingin' Groningen)


Leestijd: 2 minuten

Deze 21e editie van Swingin’ Groningen wordt een heel bijzondere. Het thema dit jaar is “The Dutch edition”. Daarmee willen we een podium bieden aan Nederlandse jazz-toppers en een aantal veelbelovende talenten.

Daarnaast heeft de stad Groningen een warme band met de Duitse ‘jazz-stad’ Hamburg. Er is met name een goede samenwerking op cultureel en creatief gebied. Tijdens Swingin’ Groningen vieren we deze relatie met de optredens van hele goede Duitse bands.

De line-up

Kijk op Programma voor het overzicht en meer informatie over de bekende artiesten en aanstormende talenten.

Swingin’ Groningen Showcase

Ieder jaar ontvangt het festival vele aanmeldingen van talentvolle jonge bands die graag op het festival willen spelen. Die kans wordt ze geboden met de Swingin’ Groningen Showcase. Bands hebben ook dit jaar weer in grote getale positief gereageerd en zich aangemeld voor deze Showcase. De organisatie heeft een aantal bands geselecteerd die zich op vrijdagavond in cafe Buckshot, Newscafe en De Spieghel in de kijker kunnen spelen. Klik hier voor meer info!

Deelnemers Energizing Future Talent Contest

De deelnemers aan de “The Energizing Future Talent Contest” zijn bekend. Op 11 juni strijden Karmen Röivassepp uit Denemarken, Selen Özan uit Zweden, Linda Kanter uit Estland, Matthis Rasche uit Duitsland en de nog niet bekende Groningse finalist om de “Energizing Future Talent Award”.

Wie de Groningse finaleplaats gaat invullen weten we op woensdagavond 10 juni. Dan strijden, tijdens de Local Preround, de beste studenten van Prins Claus Conservatorium, Chiara Pellegrini, Gerben Wasser, Giuseppe Doronzo, Samvel Sarkisyan en Joonwhoi Koo in Buckshot Cafe om de groningse finaleplaats van “The Energizing Future Talent Contest”.

Stadskabaal

‘Stadskabaal’ op zaterdagmiddag vindt plaats tussen 14.30 en 15.30 uur op het Waagplein. Een uniek optreden waarbij 75 kinderen en jongeren uit de stad met verschillende sociaal-culturele achtergronden samen muziek maken. Het is een productie van VRIJDAG in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium op initiatief van Swingin’ Groningen.