Cultuur & Uitgaan

Supertalenten van klassieke muziek in Oosterpoort Groningen

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen vanavond in De Oosterpoort genieten van een bijzonder programma, in het kader van ‘Dutch Delight’. Daarin is er aandacht voor supertalenten uit de Nederlandse klassieke muziek, die worden voorgesteld aan het Groningse publiek. Vanavond is dat bariton Thomas Oliemans.


Leestijd: 1 minuut

Tijdens Dutch Delight ontmoeten bezoekers de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek en maken ze kennis met hun verrassendste kanten. Een presentator interviewt dan de musici, waardoor je allerlei leuke en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma leest. Daarna geniet je een uur lang met net iets nieuwsgierigere oren van de muziek.

Bariton Thomas Oliemans, die vanavond in het middelpunt staat, zingt volgens zijn website ‘alles met mooie woorden en noten’. Hij had grote rollen in internationaal gevierde operaproducties en bij uitvoeringen van de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium, recitals met klassieke liederen op gerenommeerde podia wereldwijd, Franse chansons en nog veel meer.

Tijdens Dutch Delight zingt Oliemans een van de absolute hoogtepunten uit de klassieke muziek: Schuberts Winterreise, waarbij hij zichzelf op piano begeleidt. In de 24 liederen, op teksten van Wilhelm Müller word je meegenomen naar een verlaten winterlandschap, waar een jonge man ronddoolt, vechtend tegen eenzaamheid en herinneringen aan een verloren liefde. De natuur is bevroren, net als zijn hart.

Presentatie door Jet Berkhout

Jet Berkhout studeerde Nederlands en volgde een minor Muziekwetenschap in Amsterdam. Tijdens haar studie speelde ze viool en piano in onder andere het VU-Orkest, het Nederlands Studenten Orkest en het Ricciotti Ensemble. Na haar studie werd ze tv-presentator en regisseur bij o.a. jongeren-omroep (TMF) en NPO Klassiek.

Bron, meer informatie en kaartverkoop: Visit Groningen