uitgaan

20 jul 2017, 10:10

Succesvol Rapalje op tournee door Zuid-Amerika

Succesvol Rapalje op tournee door Zuid-Amerika

De Groningse Celtic Folk band "Rapalje” is deze week vertrokken voor een tournee door Zuid-Amerika. Het is veel reizen, maar een ontzettend leuke uitdaging, zegt de doelzakspeler van Rapalje.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Twee weken geleden nog organiseerde de band hun eigen Zomerfolk Festival. Hierbij werd het Stadspark van Groningen omgetoverd tot een middeleeuws dorp met drie podia en een recordaantal bezoekers. Artiesten uit binnen- en buitenland zetten het park op hun kop.

Het succes van Rapalje blijkt ook uit de bomvolle agenda. Zo staat er volgend voorjaar de theatertour “Folk ’n’ Roll Journey" gepland.

De muzikanten van Rapalje met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts creëren door hun enthousiasme en gedrevenheid een vlammende energie. Rapalje laat door middel van gevoelige ballades, vurige liederen en temperamentvolle Keltische melodieën een flinke vonk overslaan op het publiek. Een concert van deze mannen is als een tijdreis met herkenbare losbandigheid en ruwe levenswijze die momenteel zelfs tot in Brazilië doorklinkt.