Cultuur & Uitgaan

Stripboek over geschiedenis van Groningen voor 10.000 scholieren

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken heeft een stripboek laten maken waarin op beeldende wijze de geschiedenis wordt verteld van het beleg van de stad Groningen in het jaar 1672. Het boek, dat op 26 juni wordt gepresenteerd, zal gratis worden gegeven aan tienduizend leerlingen van bassischolen in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

“Een Laatste Bom voor Bommen Berend” is de titel van het dit unieke stripboek dat spannende verhaal vertelt van het beleg van Groningen in 1672.  door de ogen van Jurre en Maartje.

Het stripboek, prachtig geïllustreerd door striptekenaar IJsbrand Oost & Hans Lijklema, neemt lezers mee op een reis door de geschiedenis van Groningen en laat ze kennismaken met het Groningens Ontzet.

Door middel van levendige illustraties en meeslepende tekst brengt het verhaal de gebeurtenissen van het beleg van Groningen tot leven en eert het de heldhaftige daden van de stad tijdens deze historische periode.

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken zet zich elk jaar in voor het organiseren van vieringen rondom 28 augustus, waarbij het beleg van Groningen in 1672 wordt herdacht. Het doel van deze evenementen is om de geschiedenis van Groningen te vieren, te herdenken en te beleven. Om de jeugd mee te nemen in deze belangrijke traditie is deze strip geïnitieerd door de KVvV. De publicatie van het stripboek “Een Laatste Bom voor Bommen Berend” is een geschenk van de KVvV en Stichting GO350 aan de gemeenschap en een manier om het cultureel erfgoed van Groningen levend te houden voor toekomstige generaties.

Scholen kunnen het stripboek aanvragen via stripboek@volksvermakengroningen.nl.