Cultuur & Uitgaan

SPOT Groningen en Paradigm in prijzen bij Popgala Noord

SPOT Groningen en Paradigm zijn dinsdagavond in de prijzen gevallen bij Popgala Noord. De prijzen worden ieder jaar uitgereikt voor de Noord-Nederlandse muzieksector. SPOT Groningen en Paradigm wonnen respectievelijk de prijs voor Podium van het jaar en Festival van het jaar.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Niels Knelis
Foto | Niels Knelis

In totaal zijn er zeven awards uitgereikt: vier publieksprijzen en drie ere-awards, gekozen door een vakjury. De ere-awards gingen naar Robb Kauffman, GLITCH en Muzink. Kauffman werd bekroond met een Lifetime achievement award, GLITCH uit Leeuwarden als Beste inclusieve initiatief en het Groningse boekingskantoor Muzink ging ervandoor met de Backstage Business award.

Dit jaar werden de prijzen voor Artiest, Talent, Festival en Podium van het jaar voor het eerst gekozen door het publiek. In totaal werd er meer dan 6000 keer gestemd. SPOT Groningen werd met 58,5 procent van de stemmen gekozen als Podium van het jaar, het Paradigm-festival kwam met 63 procent van de stemmen als Festival van het jaar uit de bus. Benwal werd bekroond tot Talent van het jaar met 46 procent van de stemmen. Ten slotte werd als Artiest van het jaar Zoë Tauran gekozen met 43 procent van de stemmen.

Popgala Noord is een project van ESNS, Noordstaat, Popfabryk, POPgroningen en Stichting Kunst & Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Groningen en Provincie Groningen. De vakjury bestond dit jaar uit Joey Ruchtie (programmeur ESNS en juryvoorzitter), Cor Giesing (docent Academie voor Popcultuur), Hanneke Dijkstra (programmeur Neushoorn), Lisan van der Deijl (productie The Bake Shop), Chris Moorman (marketing Popronde), Inge van Calkar (artiest) en Peter van der Heide (journalist).