uitgaan

13 apr 2018, 09:09

Spetterende kleuren in Groninger Museum: David LaChapelle

Spetterende kleuren in Groninger Museum: David LaChapelle

Het Groninger Museum komt vanaf 21 april met een tentoonstelling van werk van de Amerikaanse kunstenaar (fotograaf en regisseur)  David La Chapelle. De kleuren spetteren er vanaf. (Zie foto’s gic.nl)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Die dag start in het Groninger Museum de tentoonstelling LaChapelle: Good News for Modern Man.

 

Good News for Modern Man, de eerste solotentoonstelling van David LaChapelle in Nederland, bevat ruim 70 belangrijke werken die verschillende genres uit het indrukwekkende oeuvre van de kunstenaar belichten, van portretten tot stillevens en landschappen. De tentoonstelling is te zien van 21 april tot en met 28 oktober 2018.

 

Over de kunstenaar meldt Wikipedia:

 

David LaChapelle (Connecticut1963) is fotograaf en regisseur en houdt zich voornamelijk bezig met fotografie voor mode en advertenties. Hij is bekend voor zijn surrealistische en vaak humoristische stijl.

 

LaChapelle volgde de North Carolina School of the Arts en de School of the Arts in New York. Zijn eerste professionele opdracht als fotograaf was voor Interview magazine, een kans die hij kreeg aangeboden door Andy Warhol. Zijn werken zijn uitgegeven in vier boeken, LaChapelle LandHotel LaChapelle en Heaven to Hell, en bevatten allebei sterke en bizarre portretten van beroemdheden. In 2006 werd Artists and Prostitutes uitgebracht, een boek met het hele oeuvre van LaChapelle. Dit boek kwam in een gelimiteerde opgave.

Zijn eerste film Rize, een documentaire over het dansfenomeen krumping, beleefde zijn première tijdens Sundance in 2005 en werd in dezelfde zomer uitgebracht in de bioscopen. Ook regisseerde hij een advertentie voor H&M's nieuwe denimcollectie; deze commercial was gebaseerd op het verhaal van Romeo en Julia.

 

De in kunstkringen beroemde jonge Amerikaan is zelf aanwezig bij de opening. Hij komt hier ook om een nieuw boek over hem te signeren. De signeersessie start om 20.00 uur. Speciaal voor deze expositie verschijnt een Groninger Museum editie van het boek, bestaande uit een unieke boekenlegger en een essay over het werk Seismic Shift.
 

Bjork
Bjork