Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

Sounds like Groningen: een stad vol creativiteit, muziek en urban vibes

Groningen is rebels. Anders dan anders. Met exposities en een winter vol evenementen, markten en concerten groot en klein. Met eigenwijze ondernemingen die je keer op keer verrassen en levendige plekken die kunst, muziek en urban vibes ademen. Een stad waar de creativiteit duidelijk zichtbaar, hoorbaar en voelbaar is. Ga eens van de gebaande paden en ontdek het eigenzinnige karakter van de stad. Er is genoeg te doen in de koudere maanden.


Leestijd: 1 minuut

Deze winter blinkt de stad uit op een rebelse, speelse manier. Niet voor niets is Groningen de plek waar de expositie The Rolling Stones – Unzipped in Europese première ging. De Stones waren in hun tijd ook behoorlijk rebels. Ze pionierden op het gebied van Rock and Roll, op hun eigen manier. Bovendien is Groningen een oude bekende van de Stones. Ontdek het zelf en duik in het leven van de Britse rockband. In het Groninger Museum staan meer dan 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van The Rolling Stones. De tentoonstelling is nog tot en met 21 januari te bezoeken.

Zin om nieuwe muziek te ontdekken? Van 17 tot en met 20 januari is Groningen vier dagen lang de muziekhoofdstad van Europa. De muziekindustrie komt tijdens Eurosonic samen om de sterren van de toekomst te ontdekken. Er treden meer dan 300 talenten uit heel Europa op. Ook zonder kaartje kan je op muzikale ontdekkingstocht. Geniet gratis van opkomende en bekende artiesten op de Grote Markt bij Eurosonic air. Zoek je liever lokaal talent op? Luister dan naar muziek van eigen bodem tijdens Grunnsonic.

Kortom, genoeg te ontdekken deze winter in het bruisende Groningen. Een stad vol met eigenzinnige ondernemingen, verrassende evenementen, verborgen kunst op straat en kleine kwaliteitsrestaurants, net even om de hoek. Waar je moet zoeken? Daar helpen we je bij. Wij weten de weg. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Sounds like Groningen.