uitgaan

17 jun 2013, 22:10

Slochteren krijgt première in uniek mobiel kubustheater

Slochteren krijgt première in uniek mobiel kubustheater

Bij de oude rioolwaterzuivering aan de Groenedijk in Slochteren is een nieuw theater verrezen: het Poplart Theatre. Het is een bijzonder theater: intiem en toch open, kubusvormig en mobiel en gemaakt van verduurzaamd populierenhout. Het Poplart Theatre is ontwikkeld door Haiko Meijer van het prijswinnende architectenbureau Onix uit Groningen en theatermaker Michiel Johannes Jansen, bekend van de locatietheaterproducties ‘Het Geluk’ en ‘Blaarkoppen’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De komende jaren gaat het Poplart Theatre op reis. Slochteren heeft de primeur door de eerste gastheer van het theater te zijn. Vanaf woensdag 19 juni tot en met zondag 7 juli speelt het Poplart Theater de voorstelling ‘Op de drempel van het nieuwe leven’, naar een verhaal van de Russische schrijver Anatoli Gavrilov gespeeld door Hendrik Aerts en Veerle van Overloop.

 

Op de drempel van het nieuwe leven is een tragikomedie over het harde bestaan van een moeder en haar zoon. Ze wonen in Slakkendorp, tussen stapels staalslakken, in een onaf flatgebouw aan de rand van een Russische stad. Ze hopen dat het hun vroeg of laat eens meezit en dromen van een nieuw leven, weg van hitte, stof en vliegen. Tussen het opschietend onkruid en het overwoekerd beton bestrijden de personages elke tegenslag met keihard optimisme.

Meer informatie over speeldata en -tijden vindt u op www.poplart.nl.