uitgaan

10 feb 2018, 10:10

Slapen in dertiende eeuwse kerk in Groningen

Slapen in dertiende eeuwse kerk in Groningen

Hoe zouden mensen zich in de dertiende eeuw hebben gevoeld? Wie daar een héel klein beetje een gevoel bij wil krijgen, en een ‘duik in de tijd’ wil nemen kan in maart slapen in het dertiende eeuwse kerkje van Fransum, vlakbij Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vrijdag 16 maart kan men namelijk overnachten in of rond de kerk van Fransum, een van de kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Deze overnachting wordt georganiseerd door ‘Buitengewoonslapen.nu’ in samenwerking met de SOGK.

 

Buitengewoonslapen.nu organiseert iedere derde vrijdagnacht van de maand een overnachting op een bijzondere locatie. Hierbij kun je denken aan slapen op het wad, bij een rivier, in een stal. In het afgelopen jaar werd tot volle tevredenheid in en rond de kerk van Oostum geslapen, in de Hortus, in het Lauwersmeergebied, op de dijk, bij een hunebed.

 

In Engeland kent men deze bijzondere manier van overnachten bij kerken al langer en daar kan in de zomermaanden ‘gechamped’ oftewel gekampeerd worden in nu al 26 (!) kerken. Het idee ontstond bij Stichting The Churches Conservation Trust en het is een van de manieren om de kerk te gebruiken. Reizigers zijn immers altijd op zoek naar bijzondere accommodaties en zij mogen voor een relatief klein bedrag kamperen in de kerk en met dit geld wordt weer een bijdrage aan het onderhoud geleverd.

 

Buitengewoonslapen.nu wil het buitenslapen promoten, ondersteunen en verder brengen. De bijeenkomsten zijn niet bedoeld als uitbundig samenzijn. De intentie is samen de stilte beleven en in de natuur zijn. Kijk voor eerdere slaapavonturen op www.buitengewoonslapen.nu

 

Aanmelding

 

Wanneer je wilt deelnemen aan dit bijzondere initiatief, meld je dan aan, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je moet zelf twee slaapzakken en een muts meenemen.

 

Stuur een mail naar info@buitengewoonslapen.nu en je hoort dan of er nog plaats is.

 

Aansluitend graag je betaling. Bijdrage is 25 euro, inclusief veldbed, matje, bivakzak, lantaarn en ontbijt. Je inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling.

 

Foto: Stichting Oude Groninger Kerken, Omke Oudeman.