uitgaan

17 okt 2018, 10:10

Singer-songwriter Matt Simons zondag met hits in Oosterpoort

De twee tickets voor de GIC-winactie zijn inmiddels vergeven, maar je kunt zondag nog bij het concert van singer-songwriter Matt Simons in De Oosterpoort zijn. Matt Simons leerden we in Nederland voor het eerst kennen in 2013, toen werd zijn debuutsingle 'With You' gebruikt in de soapserie Goeden Tijden Slechten Tijden. Momenteel heeft 'ie een dikke hit met 'We Can Do Better'. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Muziek zit in Simons’ bloed. Zijn grootouders waren operazangers en zelf studeerde hij jazz en klassiek, begon zijn muzikale loopbaan op de piano, switchte toen naar clarinet en saxofoon om weer de eindigen bij piano. Terwijl zijn leeftijdsgenoten naar rock and roll luisterden, vond hij jazz interessanter.

In het huidige poplandschap waar weinig artiesten hun eigen muziek schrijven, geeft Simons uitgebreide muzikale achtergrond hem een voorsprong. “Ik denk dat je de tools moet gebruiken die je aangereikt krijgt en er iets zinvols van probeert te maken – dat is altijd mijn filosofie geweest,” zegt hij. “Het grotere doel is gewoon proberen om jezelf te kunnen uiten.”

We Can Do Better
Matt gebruikte 2017 om te schrijven en nummers op te nemen. Nu is hij terug met zijn aanstekelijke nieuwe single ‘We can Do Better’. “Het nummer gaat over hoe jongeren van nu minder snel een gelaagde relatie aangaan en steeds langer wachten met trouwen. En met een een scheidingspercentage van meer dan 50%, can you blame them? Ik besloot een nummer te schrijven voor mijn toekomstige verloofde en mezelf over hoe wij het beter kunnen doen.”

Support: Daniel Docherty
Matt Simons neemt Daniel Docherty mee op tour. De uit Bellshill afkomstige Docherty betovert het publiek met oprechte songteksten, geweldig gitaarspel en innemende Schotse tongval.

Tickets
Twee liefhebbers kunnen dankzij de GIC-winactie gratis naar het concert, maar er zijn og kaarten beschikbaar. Check de website van De Oosterpoort voor meer informatie en de kaartverkoop.