Cultuur & Uitgaan

Ruim 9.000 euro voor iconische tongsculptuur van de Stones

De iconische tongsculptuur van de Rolling Stones, die gedurende de expositie in het Groninger Museum een plek had op de Museumbrug, heeft op een veiling 9.100 euro opgebracht. In totaal werden er maandagavond 18 items uit de Expositie Unzipped geveild. De replica van het appartement op 102 Edith Grove bracht 5.000 euro op.


Leestijd: 1 minuut

Groningen is de laatste stad waar de tentoonstelling ‘Unzipped’ te zien is. Hierna reist de expositie niet verder. Omdat het management de items niet terug hoefde, kon een deel daarvan worden geveild.

In totaal heeft de veiling 23.320 euro opgebracht. De belangstelling kwam onder meer vanuit Nederland, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Het meest populair waren de grote tongsculptuur en de gouden plaat. Op beide items werden respectievelijk 23 en 24 biedingen gedaan. De tongsculptuur wisselde uiteindelijk voor 9.100 van eigenaar, de gouden plaat bracht 3.200 euro op.

 
Het museum is blij met het resultaat. “Van tevoren hadden we geen verwachtingen, maar het is mooi om te zien dat de objecten nu daadwerkelijk een tweede leven krijgen bij mensen die hier heel blij mee zijn. En met de opbrengst kan het museum weer investeren in mooie tentoonstellingen in de toekomst,” aldus Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum.

De tentoonstelling is tot en met 21 januari 2024 voor het laatst te bekijken in het Groninger Museum. Daarna stopt de tentoonstelling voorgoed. Speciaal voor de laatste week en ter gelegenheid van ESNS in de stad Groningen is Unzipped op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari langer in de avond open. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar en aangeraden wordt om tickets vooraf via de website van het museum te reserveren om zeker te zijn van toegang.