uitgaan

30 okt 2017, 09:09

Rocklegendes van Marillion in 2018 naar De Oosterpoort

Rocklegendes van Marillion in 2018 naar De Oosterpoort

De Britse rocklegende Marillion komt volgend jaar naar Groningen. De band, die wereldberoemd werd met hits als ‘Kayleigh’ en ‘Lavender’ staat op 29 juni in De Oosterpoort.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de afgelopen decennia is Marillion uitgegroeid tot een goed geoliede prog-rock machine. Met 38 jaar op de teller is de band inmiddels mijlenver verwijderd van de jaren 80-hits Kayleigh en Incommunicado, waarmee ze doorbraken. Maar nog altijd is Marillion relevant; zo worden op hun nieuwste album Fuck Everyone And Run (F.E.A.R.) thema's als het toenemende individualisme behandeld.

 

Marillion werd in 1979 opgericht als Silmarillion door Steve Rothery, Doug Irvine, Brian Jelliman en Mick Pointer. In 1980 veranderden ze de naam en niet veel later kwam de Schotse leadzanger Fish in bij de band. Dit was het begin van een succesvolle periode, want in 1982 tekende de groep haar eerste platencontract, met debuutsingle Market Square Heroes tot gevolg. Debuutalbum Script For A Jester's Tear werd in 1984 al snel opgevolgd door een nieuw album, Fugazi.

 

1985 was het jaar van de grote doorbraak met het album Misplaced Childhood, waarvan het nummer Kayleigh hoog in de Europese hitlijsten eindigde. Sindsdien hebben de mannen niet stilgestaan op muzikaal gebied en hebben ze nog diverse hits gemaakt.

 

De kaartverkoop voor het concert op 29 juni gaat komende zaterdag (4 november) al van start.

 

Kijk voor meer informatie en tickets op www.de-oosterpoort.nl.