uitgaan

30 mrt 2017, 09:09

Rijke Buit: Groninger Forum veilt beeldende kunst van schrijvers en dichters

Rijke Buit: Groninger Forum veilt beeldende kunst van schrijvers en dichters

Op woensdag 5 april opent in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat, De Rijke Buit: een expositie en veiling met werken van levende en overleden schrijvers en dichters die hun beeldende kant laten zien. Er zal onder meer werk van Hugo Claus, Karel Appel, Heleen van Royen, Aafke Steenhuis en Lucebert te zien en te koop zijn. Een deel van de opbrengst van de veiling gaat naar de IMC Weekendschool in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De expositie wordt geopend door kunstenares Tinkebell op 5 april. Aan het eind van de expositie worden alle werken geveild tijdens een feestelijke avond met Jan Mulder op 18 mei. Daarbij wordt een deel van de opbrengst geschonken aan een goed doel: IMC Weekendschool Groningen. De weekendschool biedt aanvullend onderwijs aan nieuwsgierige jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaal-economische achterstandswijken.

Richard ter Borg is de veilingmeester van De Rijke Buit. Vanaf 5 april vind je op de website van Kunsthandel Richard ter Borg alle informatie over de kunstwerken die geveild gaan worden en de bijbehorende kavelnummers. De veiling wordt geopend door Jan Mulder.