uitgaan

20 mrt 2017, 10:10

Realistische schilderijen in galerie Pictura in Groningen

Realistische schilderijen in galerie Pictura in Groningen

In galerie Pictura in de St. Walburgstraat in Groningen op de hoek met het Martinikerkhof, is gisteren een bijzondere tentoonstelling geopend met uitsluitend realistische schilderijen. 'IMMANENCE' is de titel van deze expositie, geheeld gewijd aan hedendaags Europees Realisme.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door de Rabobank en de Gemeente Groningen.

In Pictura laat kunsthistoricus Uwe Goldenstein de bezoekers kennis maken met internationale kunstenaars en zes Nederlandse Realisten.Er zijn kunstwerken te zien van enkele gerenommeerde Europese kunstenaars zoals: Adam Magyar (Hongarije), Juan Béjar (Spanje) en Heiner Altmeppen (Duitsland), die allen op een bijzondere en hedendaagse manier het Europese Realisme vormgeven. 

 

Tijdens de expositieperiode worden op enkele zondagen om 15.00 uur door de deelnemende kunstenaars uit Nederland rondleidingen gegeven. De eerste data zijn 26 maart, 2 april en 23 april. Verdere data worden vermeld op de website.

 

 

Op donderdagavond 23 maart wordt er een wijnproefavond georganiseerd voorafgegaan door een korte lezing over de tentoonstelling. 

 

Voor de bovengenoemde activiteiten dient u zich op te geven door een mail te sturen naar: kcconzep@gmail.com. Kosten: €5,- per persoon. 

 

www.selected-artists.com