uitgaan

10 nov 2016, 11:11

Promotiedagen maken plaats voor spektakel met muziekkorpsen

Promotiedagen maken plaats voor spektakel met muziekkorpsen

MartiniPlaza is nog maar net bekomen van de Promotiedagen, maar inmiddels staan zeven topkorpsen te trappelen om de topsporthal te betreden. Plaza is komende zaterdag het decor van alweer de 26e editie van Taptoe Groningen. De Groningse taptoe is één van de grootste van het land en behoort volgens eigen zeggen ook tot de beste in z’n soort in Nederland. Dit jaar kan het publiek onder andere genieten van Advendo Sneek, Floraband Rijnsburg en de Rijnmondband uit Schiedam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voorafgaand aan de Taptoe geven de Iserlohner Stadtmusikanten uit Duitsland, het Delfzijls Harmonie Orkest uit Delfzijl en het Provinciaal Senioren Orkest uit Groningen een gratis concert in de Der Aa-kerk. De concerten beginnen zaterdag om half twee ’s middags.

’s Avonds wordt de Taptoe in MartiniPlaza geopend door een regio-orkest, die een speciaal daarvoor geschreven muziekstuk gaan spelen. Naast Advendo, Floraband en de Rijnmondband doen ook de Maastrichtse Verkennersband, Oranje IJsselmuiden, de Iserlohner Stadtmusikanten en de Sternse Slotlanders uit Franeker mee aan de show.

De Taptoe begint om half acht. De zaal ik al open vanaf zes uur. Er zijn kaarten aan de kassa te koop. Voor meer informatie over de voorverkoop kun je kijken op www.taptoe-groningen.nl of www.martiniplaza.nl/evenementen/taptoe-groningen.