uitgaan

23 jan 2017, 10:10

Prins Claus Concert 2017: bijzonder concert zaterdag 11 februari in De Oosterpoort

Prins Claus Concert 2017: bijzonder concert zaterdag 11 februari in De Oosterpoort

Zaterdag 11 februari presenteert het Prins Claus Conservatorium uit Groningen een bijzonder concert in De Oosterpoort. Het gaat om het Prins Claus Concert 2017, waar talentvolle jonge musici uit Nederland en Duitsland aan deelnemen. Kaarten voor dit bijzondere concert zijn nu te bestellen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, presenteert het Prins Claus Concert 2017. De muzikale invulling van de avond wordt verzorgd door het Hanze Symphony Orchestra, dat bestaat uit studenten van het Prins Claus Conservatorium en studenten van de Hochschule für Künste uit Bremen.


Het concert wordt geopend met het fascinerende Short Ride in a Fast Machine van John Adams, waarna men kan genieten van Vioolconcert in D van Tsjaikovski, met als solist het zeventienjarige jonge talent Eliane Menzel uit Duitsland.


Het slotstuk is het bijzondere Symphonie Fantastique van Berlioz, dat twee eeuwen na het ontstaan nog altijd verrassend en vernieuwend is.

 

Het Hanze Symphony Orchestra wordt gedirigeerd door de vermaarde Vlaamse dirigent Etienne Siebens en de presentatie van de avond is in handen van Christiaan Kuyvenhoven.