uitgaan

07 mrt 2019, 19:07

Pratende lamp in de eigenzinnigste kunstruimte van Groningen: SIGN

Pratende lamp in de eigenzinnigste kunstruimte van Groningen: SIGN

Groningen is niet alleen een stad van oude of hedendaagse kunst, maar ook van volstrekt onverwachte en zeer eigenzinnige kunst. Die is vaak te vinden in kunstruimte SIGN aan de Winschoterkade 10. Dat is het enige podium voor actuele, experimentele kunst en ook dat hoort in Groningen. Zaterdagmiddag 9 maart vanaf 13.00 uur is daar een zeer bijzondere presentatie van werk van drie vrouwen: een interactieve installatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In kunstruimte SIGN is momenteel de tentoonstelling HOME:FRONT te bezichtigen met het werk van Anika Ahmed, Laura Bolscher, Anna Sophie de Vries.

Zaterdag 9 maart om 13.00 uur presenteert Laura Bolscher hier een nieuwe versie van haar interactieve installatie ‘Talking with your tongue’. Doe mee en laat je verleiden tot verrassende communicatie met onverwachte deelnemers, objecten en een pratende lamp als gespreksleider.

Voor dit gesprek geldt: vol = vol, dus meld je snel aan via signnl@gmail.com, of door te bellen naar 0623631796 (Marie-Jeanne Ameln).

 

Datum: zaterdag 9 maart
Start: 13.00 uur, met lunch 
Duur: onbepaald, ca. 1 uur
Locatie: SIGN, Winschoterkade 10, Groningen

 

OVER HET WERK van Laura Bolscher


Via beeld en uitgesproken woorden communiceert het werk van Laura Bolscher met haar publiek. Ze gebruikt een eenvoudige beeldtaal om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bereiken. Met hout bouwt ze kleurrijke interactieve installaties waar zij zelf in terug te vinden is als performer, object, stem of steunpilaar. De traditionele rolverdeling tussen beeld en publiek wordt verbroken. Het publiek is zo belangrijk omdat zij zorgt voor de activatie van het werk.

 

ACHTERGROND


Voor SIGN onderzoekt Laura Bolscher de bestaande structuur van toeschouwen en hoe deze doorbroken kan worden. Zodra je haar werk betreedt, ben je deel van een gesprek en draag je bij aan de totstandkoming van het werk. Een gesprek waarin vormen veranderen in voorwerpen, objecten kunnen praten en rustig toekijken onmogelijk is. Deelnemen gaat vanzelf! Als toeschouwer ben je onmisbaar, dus stap het werk binnen, verander van positie en raak aan de praat met objecten, toeschouwers en performers. Haar werk bestaat uit 3 fasen die elkaar opvolgen.

 

OVER HOME:FRONT


Vanuit andere invalshoeken en in verschillende disciplines verbeelden Anika Ahmed, Laura Bolscher, Anna Sophie de Vries allerlei menselijke groepsprocessen. Dynamiek en interacties, intieme en gemeenschappelijke spanningen spelen mee. In een interieursetting tonen zich ongemak en comfort, vervreemding en vertrouwdheid, frictie en drama uit het dagelijks leven.