Cultuur & Uitgaan

Plan voor nieuwe ‘hotspot’ in stad: cultuur in Niemeyer-fabriek

De oude leeggekomen tabaksfabriek van Niemeyer in Groningen kan een nieuwe culturele ‘hotspot’ worden voor Groningen. Zéker als het aan zes Groningse culturele instellingen ligt. Zij hebben samen een plan gepresenteerd om in de voormalige tabaksfabriek ‘een prachtige mogelijkheid om meer cultuur voor nog meer publieksgroepen te realiseren’.


Leestijd: 1 minuut

Het plan is afkomstig van de instellingen: Kunstpunt Groningen, Noorderlicht, GRID Grafisch Museum Groningen, NOORDWOORD, het Resort en het Poëziepaleis. Zij hebben dinsdag een plan gepresenteerd om door de krachten slim te bundelen in de oude fabriekstad en samenleving nog meer te kunnen bieden.

Hun plannen zijn de afgelopen weken aan de gemeente Groningen en de betrokken projectontwikkelaar gepresenteerd. Door het delen van faciliteiten, zoals een ontvangsthal, een werkplaats en een expositieruimte én door inhoudelijk samen te werken ontstaat er volgens hen ‘een bruisende en veelzijdige plek waar altijd iets te doen is’.

Met een veelzijdig programma en gezamenlijk georganiseerde events zal een groot en divers publiek worden getrokken: de partners rekenen op meer dan 100.000 bezoekers op jaarbasis.

“Huisvesting in de Niemeyerfabriek zorgt daarmee voor leven in de brouwerij en biedt meerwaarde aan een stadsdeel dat volop in ontwikkeling is. Het wordt dé plek voor nieuwe ideeën, onverwachte ontmoetingen en spannende vergezichten. Voor wie om de hoek woont of nét iets verder weg”, aldus de culturele instellingen.