Cultuur & Uitgaan

Pissende IJsbeer leegt straks zijn blaas in de Groningse gracht

De Pissende IJsbeer van kunstenaar Florentijn Hofman komt naar Groningen. Vanaf vrijdag 8 maart heeft het beeld een plekje bij het Groninger Museum. Het beest zal hier zijn blaas legen in de grachten tegenover het hoofdstation.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Ralf Silvius/Groninger Museum
Foto | Ralf Silvius/Groninger Museum

De Pissende IJsbeer stond sinds juli 2023 een half jaar lang in Amersfoort. Daarna moest kunstenaar Florentijn Hofman, bekend van zijn enorme gele badeenden, op zoek naar een nieuwe plek voor het enorme beeld. De ijsbeer plast tijdens de tentoonstelling Kinderbiënnale in de gracht naast het station en uit daarmee zijn ongenoegen over klimaatproblemen.

Foto | Studio Florentijn Hofman/Groninger Museum

Kinderbiënnale

Het metershoge werk is samen met Wurm, een gigantische regenworm, te zien tijdens de Kinderbiënnale – A Better Place. Hier worden kinderen en volwassen uitgedaagd tot interactie met kunst. Denk aan zaalvullende installaties waar je op kunt reageren of zelf aan kunt bouwen.

Kunstenaars, waaronder Florentijn Hofman, Hedy Tjin en Isabel en Alfredo Aquilizan, presenteren tijdens de Kinderbiënnale werk dat aanzet tot nadenken over een betere wereld.

De Kinderbiënnale – A Better Place is te zien vanaf 9 maart tot en met 3 november 2024.