uitgaan

25 jul 2017, 09:09

Pianotrio speelt Schumann en Farrenc op Hortus Festival

Pianotrio speelt Schumann en Farrenc op Hortus Festival

Pianist Bobby Mitchell, violiste Merel Junge en cellist Job ter Haar spelen zondag 6 augustus in de Hortus Botanicus in Haren hoogtepunten uit de geschiedenis van het Hortus Festival. Op het programma staan pianotrio’s van Schumann en Farrenc.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bobby Mitchell interesseert zich voor zowel muziek uit voorbije eeuwen als voor hedendaagse muziek. Naast de moderne piano speelt hij fortepiano en klavecimbel. Ook profileert hij zich als improvisator en componist. Hij heeft concerten gegeven in de Verenigde Staten, Nederland, Duitsland, Italië, Zuid-Afrika en Mexico. “Bobby speelt alsof hij de stukken ter plekke componeert, altijd vrij en ongedwongen”, zegt festivalleider Maarten van Veen over hem.

Merel Junge vertrok na haar conservatoriumstudie in Den Haag naar China, waar zij onder leiding van dirigent Edo de Waart in het Hong Kong Philharmonic Orchestra speelde. Ook maakte zij deel uit van Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi. Als soliste speelde Merel onder meer het Eerste vioolconcert van Max Bruch, het Vioolconcert van Mendelssohn en het Concert voor viool en blazersensemble van Kurt Weill. Momenteel speelt zij in verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland.

Job ter Haar is cellist van het HortusEnsemble, de Van Swieten Society, het Ives Ensemble, Musica ad Rhenum en het Floreal String Quartet. Hij speelt zowel op authentieke als moderne instrumenten. Ook is hij als onderzoekscoach verbonden aan Codarts Rotterdam.

Voor meer informatie en kaarten: www.hortusfestival.nl