Cultuur & Uitgaan

Philip Glass Festival in De Pudding: 27 oktober

Een van de onderdelen van het Philip Glass festival van Stichting Prime en het NNO is The Minimal Connection. Op zaterdag 27 oktober is een van de concerten uit deze reeks te beluisteren en mee te maken in De PuddingFABRIEK INDE Viaductstraat in Groningen onder de titel: ‘Glass Danst’.


Leestijd: 1 minuut

The Minimal Connection
Behalve de ritmiek en de minimale muzikale middelen heeft de ‘keyboard’ sound van het Philip Glass Ensemble een nieuwe dimensie in de popmuziek gevormd. Glass zelf heeft vaak met popmusici gewerkt.

Hij deed projecten met Laurie Anderson, Brian Eno, David Bowie en maakte bijvoorbeeld een orkestversie van een nummer van de Britse electro artiest Aphex Twin. In vier ‘late-night’ concerten geeft The Minimal Connection de kans de invloed van Glass bij uiteenlopende groepen uit ambient-jazz, post-rock, techno en noise met eigen oren te proeven.

Minimal Connection 3
’Glass Danst’ in De Pudding

Deze avond staat de invloed van Glass op minimal techno centraal.

Ensemble Prins Claus Conservatoirum met een selectie uit ‘Glass Works’.
Twee sets door Thomas Brinkmann
DJ’s Foefur & Itchy draaien een mix met een opbouw van oorspronkelijke minimal tot aan door Glass geïnspireerde artiesten als Aphex Twin, David Bowie, minimal electro, etc.

Vanaf 22.45: Doorlopende visuals door VJ Richard Neef, met beelden uit films waar Glass de muziek voor maakte.
Thomas Brinkmann, grafisch ontwerper van origine, is de speciale gast deze avond. De Keulenaar liet zich vooral inspireren door Jaki Liebezeit en Kraftwerk. Hij bracht onder het pseudoniem Max technoplaten uit voor de dansvloer, onder de naam Ernst experimenten met elektronica. Voor zijn liveconcerten gebruikt hij bewerkt vinyl, waarbij hij gebruik maakt van een platenspeler met een dubbele arm. Door ritmische bewerkingen en met hulp van een vette dubsound krijgt zijn muziek een eigen gezicht.
www.philipglassfestival.nl
www.max-ernst.de