Cultuur & Uitgaan

Open Huiskamer: Wat doet Stadsbeheer Groningen eigenlijk?

Komende zaterdagmiddag organiseert de gemeente Groningen de Open Huiskamer op de Grote Markt. Medewerkers van Stadsbeheer Groningen laten zien hoe het plein wordt schoongemaakt, welke innovaties er onder de grond zitten en hoe de openbare ruimte wordt beheerd.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Stella Dekker
Foto: Stella Dekker

Voor het evenement verandert de Grote Markt in een heus wagenpark: Stadsbeheer toont verschillende soorten beheerauto’s en bezoekers kunnen met een hoogwerker het plein van bovenaf bekijken. Ook zijn er rondleidingen in de Martinitoren en over de Grote Markt. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd: een ‘grijpertjesrace’ waarbij deelnemers worden uitgedaagd zo veel mogelijk zwerfvuil te verzamelen op een parcours, een zoektocht naar een weesfiets in een vol fietsenrek en een speurtocht, deze is speciaal voor kinderen.

Met de Open Huiskamer wil de gemeente Groningen inwoners informeren en betrekken bij het beheer van de openbare ruimte. Op het moment werkt de gemeente aan een nieuwe strategie voor het beheer van de openbare ruimte, waarvoor afgelopen jaar al is gesproken met inwoners. Begin volgend jaar wordt het plan besproken in de gemeenteraad.