uitgaan

25 apr 2017, 10:10

O-Swap: lever je oude kleding in en scoor een nieuwe outfit

O-Swap: lever je oude kleding in en scoor een nieuwe outfit

O-Swap is terug! Na de succesvolle wintereditie zal op 26 mei de zomereditie van O-Swap gehouden worden in het Usva-theater aan de Munnekeholm. Het idee is simpel: je levert oude kleding in en krijgt in ruil hiervoor munten waarmee je bij O-Swap weer andere kleding uit kan zoeken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij O-Swap draait het allemaal om het hergebruiken van kleding. In de weken voor O-Swap kunnen studenten op verschillende plekken schone en nette kleding inleveren. Voor het inleveren van elk kledingstuk krijg je één muntje. Je kan zoveel kledingstukken inleveren als je wilt, maar je kan maximaal 10 muntjes ontvangen.

Alle ingeleverde kleding zal worden uitgezocht, gesorteerd en verzameld in het Usva-theater. Op 26 mei kunnen studenten hier kleding uitzoeken met de eerder verkregen muntjes. Alle overgebleven kleding van de O-Swap gaat naar het goede doel.

Naast het ruilen van kleding zullen er in het Usva café korte lezingen gegeven worden door onder meer Marin van Groene Avonturen en the Green Office van de Rijksuniversiteit Groningen. Ook zijn er drankjes, verschillende vegan hapjes en zal DJ Azetto de muziek verzorgen in het theater.

De O-Swap zomereditie vindt plaats op vrijdag 26 mei tussen 17.00 uur en 21.00 uur.