Cultuur & Uitgaan

Nieuwjaarsfeest voor alle Groninger in Martiniplaza

De gemeente Groningen gaat opnieuw een groot nieuwjaarsfeest organiseren voor alle Stadjers. Dit feest is op nieuwjaarsdag, maandag 1 januari, in Martiniplaza. Alle inwoners van de gemeente Groningen zijn welkom, zo meldt de gemeente Groningen, die er 'een gezellig feest voor jong en oud van wil maken'.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwjaarsfeest voor alle Groninger in Martiniplaza
Nieuwjaarsfeest voor alle Groninger in Martiniplaza

De deuren van MartiniPlaza gaan Nieuwjaarsdag al om 17.00 uur open met een speciaal programma voor de allerjongste inwoners. Alle kinderen ontvangen een gratis strippenkaart voor de kermisattracties. Het programma loopt door in een zeer gevarieerd avondprogramma.

Om 20.00 uur luidt burgemeester Peter den Oudsten samen met alle aanwezigen het Nieuwe Jaar in. Vervolgens treden onder veel meer op het Noordpool orkest onder leiding van Reinout Douma en singer-songwriter Elske De Wall. In de 2017-editie van The Passion was Elske De Wall te zien en te horen als Maria.

Dansend het Nieuwe Jaar in
Het programma houdt rekening met de veelzijdige wensen van de Stadjers. Zo kan iedereen zijn of haar favoriete (Groningse) verzoeknummer via de website nieuwjaarsfestivalgroningen.nl aanvragen. De DJ zal alle nummers meenemen in zijn playlist, zodat iedereen het Nieuwe Jaar op zijn eigen favoriete nummer in kan dansen.

Het voorlopige programma van het Nieuwjaarsfestival 2018 is te vinden op de website nieuwjaarsfestivalgroningen.nl en wordt komende weken continu aangevuld met acts, optredens en artiesten.

Toegang gratis – eten&drinken per muntjes
De toegang tot het Nieuwjaarsfestival is gratis, evenals de garderobe en de parkeergarage. Er zijn geen toegangskaarten nodig. Het eten en drinken bij de foodtrucks is niet gratis: daarvoor zijn munten verkrijgbaar voor 2,50 euro per stuk. Een drankje kost één munt, hapjes zijn er voor één of anderhalve munt.