uitgaan

05 mrt 2017, 13:01

Nacht van Groningen: met lichtjes om armen en benen dwars door ‘Stad’

Nacht van Groningen: met lichtjes om armen en benen dwars door ‘Stad’

De Nacht van Groningen, een hardloopevenement over vier verschillende afstanden, heeft gisteravond (zaterdag) bijna tweeduizend deelnemers getrokken. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd zo vroeg in het seizoen werd georganiseerd, waardoor het nu ook echt een ‘nigthrun’ werd, door de sfeervol verlichte nachtelijke binnenstad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het was 16e keer dat de Nacht van Groningen werd gehouden. In totaal 1.800 deelnemers liepen mee met de vernieuwde ‘nightrun’ door Groningen. Ondersteund door lichteffecten waren de Ossenmarkt en het centrum het toneel van de 5 km, 10 km, 10 Engelse Mijlen en de Halve Marathon.

 

Donker en sfeerlicht kwamen dit jaar nog meer naar voren door het besluit om het evenement eerder op de loopkalender te laten plaatsvinden. Deelnemers reageerden enthousiast op deze nieuwe opzet in het donker. Veel lopers versierden zich met lichtjes om de benen, armen en zelfs in het haar. De onderdelen 10 EM (nieuw dit jaar) en Halve Marathon waren voortijdig uitverkocht.

 

Ossenmarkt

 

De Ossenmarkt was dit jaar voor het eerst de start- en finishlocatie. Het parcours in de binnenstad is uniek en het is één van de weinige hardloopevenementen in de avond.

 

Voorafgaand werd een cheque van €2.882 overhandigd aan het Goede doel, dit jaar NCFS. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich in voor een beter en langer leven voor kinderen en volwassenen met CF (ook wel bekend als taaislijmziekte) in Nederland.

 

Uitslagen

 

Klik hier voor alle uitslagen.