Cultuur & Uitgaan

Na succesvolle ‘Ripperda’ opnieuw grote openluchtproductie in Groningen

Na de zeer succesvolle voorstellingen van Hollands Hoop en ‘Ripperda’ in de open lucht in Groningen, komt er ook komende zomer, in 2024, een mega-theaterproductie. Theaterproducent Zummerbühne is daarvoor nu al op zoek naar mensen die willen meezingen in een veertig-koppig koor voor de voorstelling die te zien zal zijn in Oosterwijtwerd.


Leestijd: 2 minuten

Foto: Reyer Boxem
Foto: Reyer Boxem

Voor de nieuwe muziektheatervoorstelling in 2024 is Zummerbühne op zoek naar ervaren koorzangers die samen een 40-koppig koor gaan vormen. De voorstelling speelt van 14 augustus tot en met 8 september 2024 in Oosterwijtwerd.

Het koor krijgt ook een belangrijke figurerende rol tijdens de voorstelling en wordt begeleid door een 26-koppig professioneel orkest. Audities vinden plaats op 24 en 29 februari en 3 maart. Aanmelden voor de audities kan vanaf nu tot 15 februari.

Voor de voorstelling schrijft componist Reinout Douma nieuwe muziek. Deze muziek bevat onder andere polyfone koormuziek met 21e eeuwse ritmes en klanken. “We zoeken dit jaar ervaren koorzangers uit Noord-Nederland die ervaring hebben met meerstemmig zingen, het vlot instuderen van nieuw repertoire en daarnaast uit het hoofd kunnen zingen.” aldus Reinout Douma.

Het koor krijgt dit jaar een andere rol dan bij Ripperda. “Bij Ripperda stond het koor gedurende de hele voorstelling op een centrale plek op het podium. Dit jaar zetten we ze ook in als bewegend figurant. Dus we verwachten van de auditanten dat ze naast kunnen zingen ook plezier hebben in bewegen” aldus Reinout Douma.

Aanmelden audities

Aanmelden voor de audities kan vanaf vandaag tot 15 februari via het aanmeldformulier op zummerbuhne.nl. Er vinden drie verschillende auditiemomenten plaats. Het is mogelijk om in het aanmeldingsformulier een voorkeursdatum aan te geven. De auditiedata zijn:

  • Zaterdag 24 februari van 11.00 – 17.00 uur in De Kunstwerf, Groningen
  • Donderdag 29 februari van 19.00 – 23.00 uur in De Kabzeel, Appingedam
  • Zondag 3 maart van 13.00 – 18.00 uur in Op Maarhuizen, Winsum

Voorwaarde voor auditanten om zich aan te kunnen melden is dat ze bij tenminste 75% van de repetities, de helft van de voorstellingen en bij de helft van de montageperiode (7 tot 14 augustus) aanwezig kunnen zijn. De repetitiedata staan op de website van Zummerbühne.