Cultuur & Uitgaan

Muurschildering zoekt nieuwe muur

Lotte Masker en Jonna Bo Lammers van kunstenaars duo VAAF zijn op zoek naar een nieuwe muur voor hun muurschildering Woman Life Freedom. Het kunstwerk is nu te bewonderen in het Koude Gat, maar de vergunning voor deze plek loopt af.


Leestijd: 1 minuut

Het schilderen van het werk in april 2023
Het schilderen van het werk in april 2023

“Na een jaar is onze vergunning op, we moeten het werk overschilderen”, deelt het kunstenaars duo VAAF op hun Instagrampagina. “We hebben al een keer een verlenging aangevraagd, en die konden we toentertijd alleen maar krijgen als we zouden beloven aan de gemeente dat we hem ook na die vergunning ECHT over zouden schilderen. Het is nu dus echt klaar.”

Definitief afscheid nemen van het kunstwerk willen de twee niet: “Zoals de moedige activisten in Iran niet opgeven, willen wij dat ook niet doen.” Daarom wordt er nu gezocht naar een nieuwe muur. De eisen? In Groningen, lekker groot en op een plek die goed zichtbaar is voor voorbijgangers.

Masker en Lammers laten weten dat ze veel teleurgestelde reacties hebben gekregen op het verdwijnen van het werk, maar dat ze nog geen nieuwe opties hebben.