Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

Meesterpianist Hannes Minnaar te gast in de klassieke muziekserie 'Dutch Delight'

Meesterpianist Hannes Minnaar is donderdag 18 april te gast in de klassieke muziekserie ‘Dutch Delight’ van SPOT Groningen. Tijdens deze afsluiter van het tweede seizoen kun je niet alleen genieten van de muziek van Minnaar, maar leer je ook de muzikant zelf kennen, én zijn favoriete muziek.


Leestijd: 2 minuten

Ontdek Dutch Delight

Een avond Dutch Delight begint in de foyer met een lekker drankje en op de achtergrond de muziekplaylist van de musicus die te gast is, in dit geval dus Hannes Minnaar. Eenmaal in de zaal is er eerst muziek, een kort favoriet stuk van Minnaar of misschien wel een guilty pleasure, gevolgd door een interview. DJ Yoram Ish-Hurwitz (programmeur Klassiek bij SPOT Groningen) draait in de pauze de muziekkeuzes van de musicus. Daarna legt de artiest een uur lang zijn of haar muzikale ziel bloot met een aantal prachtige hoogtepunten uit de klassieke muziek. Zo laat Dutch Delight het beste van twee werelden op een avond samenkomen.

Een van de grootste pianisten van onze tijd

Hannes Minnaar mag zich sinds 2019 ‘officieel’ meesterpianist mag noemen. In juli van dat jaar debuteerde hij namelijk in de gelijknamige, prestigieuze serie in het Amsterdams Concertgebouw. Voor de kenners kwam die status niet uit de lucht vallen. Pers en publiek beschouwen hem al een aantal jaren als een van de allerbeste pianisten die er in ons land rondloopt. Zo schreef Het Parool in 2020 na het verschijnen van zijn cd met werk van Schumann, Ravel en Zuidam: “Minnaar voegt zich in het rijtje met de grote pianisten van onze tijd.” Zijn opname van de Goldbergvariaties uit 2021 kreeg eveneens veel bijval, waaronder een Diapason d’Or en een Edison Klassiek 2022.

Van struikelblok tot sterrenspel
Tijdens Dutch Delight gaat presentator Jet Berkhout met Minnaar in gesprek. Na de pauze is het tijd voor muziek. Zo hoor je Schuberts Fantasie in C, een werk dat zo moeilijk is dat de componist zelf er ooit bij een uitvoering over struikelde en daarna woedend de partituur wegsmeet en riep: “Dat laatste deel moet de duivel maar spelen.” Gelukkig zit er bij deze uitvoering een sterpianist achter de vleugel.

Kijk voor meer informatie en tickets op de site van SPOT Groningen.