Cultuur & Uitgaan

Mediaman Erland Galjaard praat in MartiniPlaza

Erland Galjaard, mediaman en programmadirecteur van RTL, geeft op donderdag 1 februari een lezing in MartiniPlaza. Galjaard is bij het grote publiek bekend als architect achter het succes van diverse RTL-zenders en programmamerken. Daarnaast heeft hij een reputatie hoog te houden als begenadigd spreker.


Leestijd: 1 minuut

Mediaman Erland Galjaard praat in MartiniPlaza
Mediaman Erland Galjaard praat in MartiniPlaza

Erland Galjaard geeft een bijzonder college waarbij een unieke kijk wordt geboden in de keuken van een bevlogen programmamaker en groot mediastrateeg!​ 

Erland Galjaard wordt geboren in 1967 en begint na de middelbare school aan een studie politicologie. Na enkele jaren besluit hij hiermee te stoppen omdat zijn passie elders ligt. Al snel lonkt de televisiewereld. Hij werkt mee aan programma’s zoals Het Moment van Paul Witteman (VARA), Weekjournaal (NOT), Klasgenoten en helpt bij SBS de sportafdeling opzetten.

Sinds 2011 werkt Erland Galjaard als programmadirecteur van RTL Nederland en is hij verantwoordelijk voor alle tv-zenders van RTL (RTL 4, 5, 7, 8, Z, Lounge en Crime) en het SVOD-platform Videoland. Onder zijn leiding wint RTL liefst 5 Televizier-Ringen in 7 jaar tijd, voor programma’s als Gooische VrouwenDe TV KantineVoetbal InsideThe voice of Holland en Syndroom. Een unicum, want in voorgaande jaren doet RTL nauwelijks mee in de verkiezing.

Omroepman van het jaar
Alle successen blijven niet onopgemerkt, want in hetzelfde jaar wordt hij door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2010. In 2015 en 2016 volgt een uitverkiezing tot machtigste mediaman van Nederland.

Data en tijden
Donderdag 1 februari
19.00 uur Inloop
19.30 uur Aanvang college