Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

Martiniplaza decor van 60e Internationaal Indoor Concours Hippique

Voor het eerst vindt in Martiniplaza het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen (IICH Groningen) plaats. Dit evenement belooft een programma vol met een diversiteit aan fantastische paardensport. Van donderdag 21 december 2023 tot en met zaterdag 6 januari 2024 kan publiek genieten van opwindende springwedstrijden en verfijnde dressuurwedstrijden op Grand Prix-niveau.


Leestijd: 1 minuut

Het IICH Groningen biedt een podium voor de topatleten in deze disciplines, maar ook de meest jeugdige ruiters en amazones komen aan de start. Jonathan Gordon was de winnaar van de Grote Prijs van de laatste editie.

Op 26 december wordt er Bixie-dressuur en springen verreden. Dit zijn rubrieken voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Door mee te doen aan het IICH Groningen kunnen zij alvast oefenen in een piste met internationale allure. Naast de Bixie-wedstrijden zijn er op deze dag ook diverse activiteiten voor kinderen in het gezellige strodorp en komt bekende paardensport-influencer Jesse Drenth een show geven. 

Op 31 december zijn de menners aan de beurt en wordt de mini-marathon verreden. Deze spectaculaire wedstrijd combineert behendigheid en snelheid. Op 2 januari komt de KWPN Hengstencompetitie naar Martiniplaza. De meest prachtige en indrukwekkende hengsten laten in de dressuur en het springen hun kunsten zien. 

Aan de vooravond van het internationale wedstrijdgedeelte is er op 3 januari nog een showavond. Een divers programma met onder andere Friese tuigpaarden, voltige, Marco Boavista en toptalent Marten Luiten vullen de avond. Het programma wordt muzikaal omlijst door optredens van de Havenzangers 2.0 en Marco Schuitmaker.

Afsluitend zijn de topruiters aan de beurt, met daarbij ook Gronings trots Jur Vrieling aan de start. Op vrijdag is er de Groninger Avond met een leuke speel-uw-spel rubriek in het teken van de provincie Groningen. Zaterdag 6 januari sluit de 60e editie van het IICH Groningen af met de Grote Prijs van Groningen.

Op http://www.iichgroningen.nl is meer gedetailleerde informatie over het programma, deelnemers en ticketverkoop te vinden. Mis deze kans niet om de grootsheid van de paardensport te ervaren tijdens de 60e editie van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen in Martiniplaza.