Cultuur & Uitgaan

Lutje Lokale Zaterdag komt eraan: lokaal winkelen met kleine extraatjes

Hoewel de kortingen van Black Friday al dagen om de oren vliegen, staat ook de Groningse tegenhanger van de dag vol korting alweer voor de deur. Aankomende zaterdag is het in de binnenstad van Groningen Lutje Lokale Zaterdag. Kleine ondernemers stunten dan niet met grote kortingen, maar met kleine extraatjes voor hun klanten.


Leestijd: 1 minuut

Zo verrassen de ondernemers hun bezoekers met bijvoorbeeld cadeautjes, livemuziek, spelletjes of proeverijen. In de straten kom je steltenlopers tegen, en gastdames die cadeaus uitdelen.Ook zijn er verschillende muzikale artiesten die er een feestje van maken.

De Lokale Zaterdag is door ondernemers opgezet als tegengeluid op Black Friday. Inmiddels is het uitgegroeid tot een halfjaarlijks terugkerend evenement, en doen er meer dan 70 ondernemers in de binnenstad van Groningen mee. Die zijn heel divers, van authentieke horecazaken tot boetieks, cadeauwinkels en winkels voor biologische levensmiddelen. De grote gemeenschappelijke deler is het lokale karakter. De ondernemers maken geen deel uit van een grote keten, maar zijn échte ondernemers met een eigen visie en een eigenwijs assortiment. Je vindt de producten nergens anders.

Er zijn verschillende Lutje-routes langs de leukste ondernemers van Groningen. De routekaarten zijn af te halen bij de Lutje Ondernemers en Groningen Store VVV.