Cultuur & Uitgaan

Lieselot Van Damme nieuwe directeur Kunstpunt Groningen

Lieselot Van Damme is de nieuwe directeur van Kunstpunt Groningen. Daarmee volgt ze Paula Lambeck op. Volgens Kunstpunt heeft Van Damme ruime ervaring in de kunstsector en draagt ze het culturele veld een warm hart toe.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Siese Veenstra
Foto | Siese Veenstra

Sinds 2020 is Lieselot strategisch verbinder cultuur bij de provincie Fryslân. Daar houdt zij zich bezig met cultuurbeleid, netwerken en de verbinding tussen het culturele veld en de provincie. Die focus op verbinding sluit volgens haar nieuwe werkgever naadloos aan bij de functie van directeur bij kunstpunt, het platform dat zich profileert als hét knooppunt voor beeldende kunst in Groningen.

“Ik heb zin om aan de slag te gaan bij Kunstpunt”, zegt Van Damme. “In de komende periode zet ik in op een sterke verbinding met de sector. Ik wil horen wat er leeft bij kunstenaars, publiek, partners, gemeenten en provincie, en kijken waar Kunstpunt kan ondersteunen. Daarnaast ga ik aan de slag met de invulling van de rol van Kunstpunt als cultuurpijler beeldende kunst.”

Jan Cooijmans, voorzitter van de Raad van Toezicht is blij met de komst van Van Damme: “Met haar verbindende kwaliteiten en diverse en ruime ervaring kan Lieselot de beeldende kunstsector vanuit verschillende perspectieven bekijken en zo goed inspelen op wat er leeft. En daardoor kan ze de stimulerende rol van Kunstpunt in de beeldende kunst verder uitbreiden en ontwikkelen.”