uitgaan

03 nov 2017, 13:01

Let’s Gro: alles over toekomst van winkels in Groningen

Let’s Gro: alles over toekomst van winkels in Groningen

Het Let’s Gro festival over de toekomst van Groningen is in volle gang. Het festival duurt nog tot en met morgen, dus nog gelegenheid genoeg om kennis te maken met de meest verrassende innovaties en ideeën. Gisteren was er een ‘Retail Safari’, een stadswandeling door een aantal straten van Groningen, waarbij vernieuwende winkels werden bezocht. De safari was georganiseerd door het Servicepunt Detailhandel in opdracht van de Groningen City Club, Bedrijvenvereniging WEST en de gemeente Groningen. Vanavond komt er een super-specialist op het gebied van nieuwe winkels, Ibrahim Ibrahim, vanuit Londen naar Groningen gevlogen voor een lezing op de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de Retail Safari gisteravond werden winkels bezocht als Oddity, een duurzame kledingwinkel in de Oosterstraat, Laif en Nuver, een woonwinkel waarin de beleving centraal staat, SchoenenZaken, een schoenenwinkel waar het naast schoenen ook om de ambachtelijke service draait en als laatste de Jumbo Foodmarkt City, waar vers bereid eten gecombineerd wordt met de supermarkt.

 

De in totaal zo’n 35 deelnemers van de Retail Safari proefden en beleefden de sfeer in de verschillende winkels en ontdekten welke mogelijkheden er zijn om de stad nog aantrekkelijker te maken. De samenwerkende partijen kijken positief terug op de workshop en stadswandeling.

 

Vanavond:  Ibrahim Ibrahim

 

Vanavond, vrijdagavond 3 november, om 20.30 uur staat Keynote Speaker Ibrahim Ibrahim gepland in de tent op de Grote Markt in Groningen. Retail futurist Ibrahim Ibrahim, wordt vanuit Londen ingevlogen en is een expert op het gebied van winkels, marketing en de toekomst van de detailhandel. Zijn boodschap is dat we weer een beleving moeten maken van de winkel. Zijn designbureau wordt door veel grote organisaties ingehuurd, waaronder Schiphol, Nestle en Albert Heijn. Toegang is gratis. 

 

(Foto's en info: Servicepunt Detailhandel, Erwin Mulder)