uitgaan

15 mrt 2018, 12:12

Lammetjesdagen nabij Groningen in Paasweekend

Lammetjesdagen nabij Groningen in Paasweekend

Ja, zeker: het is bijna lente. Dat is niet alleen te zien aan de stralende zon van vandaag, maar ook al enige tijd in schuren van boerderijen overal in de provincie. Daar dartelen de lammetjes. Wie vlakbij Groningen van lammetjes wil genieten kan van 30 maart tot en met 2 april (Alleen het paasweekend) een kijkje nemen in boerderij De Onlanderij in Eelderwolde. Daar organiseert natuurmonumenten dan een lammetjesfeest. Op eerste en tweede paasdag zijn er extra activiteiten voor jong en oud.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stal bij de Onlanderij is nu in elk geval al gevuld met lammetjes en hun moeders. Ook kuikentjes zullen dit jaar niet ontbreken. Daarnaast staan de koeien en varkens te wachten op heerlijk gras waarmee je ze zelf mag voeren. Op Eerste en Tweede Paasdag zijn er volop activiteiten als eieren zoeken, vogelnesten bouwen, vogels spotten en zijn er boswachters die je alles kunt vragen over de natuur.

 

Locatie

 

De Onlanderij is gelegen aan de Madijk 1 te Eelderwolde. Navigeren naar Borchsingel 39, Eelderwolde. Parkeren kan bij het Borchkwartier, is deze vol dan kunt u parkeren bij de Hoornseplas. Tijdens de lammetjesdagen is het alleen mogelijk voor mindervaliden om te parkeren op de parkeerplaats van de Onlanderij.