uitgaan

06 dec 2016, 09:09

Laatste week World Press Photo in Groningen

Laatste week World Press Photo in Groningen

De World Press Photo-tentoonstelling in de Synagoge in de Folkingestraat in Groningen gaat zijn laatste week in. De foto’s zijn nog te bezichtigen tot en met 11 december.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tentoonstelling toont prijswinnende foto’s van de World Press Photo, een internationale wedstrijd voor persfotografie waaraan circa 6000 professionele fotografen meedoen. Uit de tienduizenden foto’s die ingestuurd worden, selecteert de jury een collectie van de meest indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar. De expositie is verdeeld in verschillende categorieën, waaronder Hedendaagse kwesties, Portretten, Natuur en Sport. Dit jaar won de Australische fotograaf Warren Richardson de hoofdprijs met zijn single Hope For a New Life. In deze foto portretteert Richardson vluchtelingen aan de grens van Servië en Hongarije.

Er is ook een uitgebreid randprogramma. Zo wordt er elke woensdag door Dennis Lapré de digitale spiegelreflex camera-fotoworkshop georganiseerd. Tijdens deze drie uur durende digitale workshop leren fotografen kijken naar de geëxposeerde persfoto's. Er wordt aandacht besteed aan de compositie, lichtval, standpunt, techniek achter de foto's van de expositie.