uitgaan

11 feb 2019, 10:10

Krokus Kriebels: volop jeugdtheater in de voorjaarsvakantie

Krokus Kriebels: volop jeugdtheater in de voorjaarsvakantie

Na Toffe Kastanjes in de herfstvakantie en Wintervuur in de kerstvakantie, is het weer tijd voor Krokus Kriebels in de voorjaarsvakantie! Dat betekent dat er weer diverse voorstellingen voor de hele familie te zien zijn in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre. En natuurlijk valt er ook rond die voorstellingen nog allerlei extra's te beleven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tussen Kunst en Kids (4+)

‘Tussen Kunst en Kids’ is een vrolijk ochtendprogramma waarbij we in het Grand Theatre samenkomen om te spelen, denken en doen. Samen met presentator Rikus Brederveld, filosofiejuf Fabien van der Ham, theatermaker Jasmin Hasler en acteurs Sieger Baljon en Loes Schaap gaan we het op allerlei manieren hebben over geluid. Het theater verandert in een vrolijke speeltuin waar je lekker kan spelen, ontdekken en filosoferen.

Zondag 17 februari, 11.00 uur - Grand Theatre

Meer informatie en kaartverkoop

Theatergroep Kwatta & Orkaan | De Familie van Nielie breekt de tent af (6+)

Theatergroep Kwatta begon afgelopen seizoen aan een vierluik over een kersvers samengesteld gezin. Velen kijken nu al reikhalzend uit naar deel twee van dit avontuurlijke muziektheater bomvol liedjes, livemuziek en poppen: “Nieuwe familie heeft alles in zich om jaren te blijven boeien.” (Theaterkrant ****)

Zondag 17 februari, 14.30 uur - Stadsschouwburg

Meer informatie en kaartverkoop

Theater Artemis & Theater Antigone | Woestzoeker (8+)

Deze bitterzoete, maar ook vrolijk en van de pot gerukte voorstelling gaat over hoe een groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast. Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede.

Dinsdag 19 februari, 14.30 uur - Grand Theatre

Meer informatie en kaartverkoop

Theater Artemis | De man die alles weet (4+)

In deze keynote speech voor kleuters, die voor de derde maal in de theaters staat, balanceert deskundoloog René van ‘t Hof op het dunne koord van het alomvattende weten. Samen met zijn assistenten Tjebbe Roelofs en Keimpe de Jong doet hij een poging de kinderen te vertellen over het ‘alles’. Kun je alles weten? De man beweert van wel. Beleef samen hoe volwassen kennis vrolijk en zonder pardon wordt omvergelopen door de nieuwsgierigheid van de kleuters in het publiek.

Woensdag 20 februari, 14.30 uur - Grand Theatre

Meer informatie en kaartverkoop

Boeschoten & Guthman | MEIS! (6+)

Hoor je de bladeren knisperen? Hoor je de takken knakken? Hoor je het geritsel in de toppen van de bomen? De kleine Meis dwaalt in haar eentje door het bos totdat ze plots oog in oog staat met een muis op een rood racefietsje. Hij verklapt haar het grote geheim: alle dieren kunnen praten! En zo begint het avontuur van haar leven. MEIS! is een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje dat zichzelf moet redden.

Donderdag 21 februari, 14.30 uur - Stadsschouwburg

Meer informatie en kaartverkoop

Jasmin Hasler| Landing (1,5 – 4)

‘Landing’ is een muzikaal-zintuigelijke voorstelling, voor iedereen die wel eens vol verbazing iets heeft laten vallen. Over landen. Op aarde aankomen. En er echt zijn. Over het moment van aankomst en wat ervoor nodig is om te kunnen landen. ‘Landing’ wordt gemaakt in twee versies: voor kinderen van 6 – 18 maanden en voor kinderen van 18 maanden tot vier jaar, en hun begeleiders.

Donderdag 21 februari, 11.00 uur en 15.00 uur &  vrijdag 22 feb, 11.00 uur en 15.00 uur - Grand Theatre

Meer informatie en kaartverkoop

Theater Rotterdam | Hamlet (8+)

Na ‘Woef Side Story’ en ‘Snorro’ kijken velen alweer reikhalzend uit naar het jaarlijkse familiespektakel van Theater Rotterdam. Want dat is altijd een feest, waar hilariteit en ontroering bij elkaar komen. Dit keer nemen de makers onder aanvoering van Pieter Kramer ‘Hamlet’, het beroemdste stuk aller tijden, fijntjes onder handen. Een stuk vol plezier, clownerie, pophits, degengevechten, bedrog, fysieke stunts en prachtige decors. Een sprookjesachtig feest voor jong en oud. Waar je bij moet zijn. Of niet te zijn. Nee, wees er maar bij. Wordt bijzonder!

Vrijdag 22 & zaterdag 23 februari, 19:00 uur, Zondag 24 februari, 14:30 uur - Stadsschouwburg

Meer informatie en kaartverkoop